Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών

Η πολιτική για το Πρόγραμμα Εμβολιασμών των Παιδιών-Εφήβων και Ενηλίκων καθορίζεται από το Υπουργείο Υγείας, ακολουθώντας τις σχετικές συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία απαρτίζεται από εξειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο των εμβολίων και των λοιμώξεων και στελέχη που υπηρετούν στη Δημόσια Υγεία.

Το Πρόγραμμα Παιδικών Εμβολιασμών μπορεί να διαμορφωθεί και να αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα. Με βάση το πρόγραμμα αυτό, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας καλύπτονται με εμβόλια κατά των μεταδοτικών ασθενειών που μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή απειλή για τη Δημόσια Υγεία, θωρακίζοντας τη χώρα μέσω της απόκτησης συλλογικής ανοσίας του πληθυσμού.

Τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών χορηγούνται δωρεάν σε όλους τους πολίτες.

Η τελευταία αναθεώρηση του προγράμματος Εμβολιασμών Παιδιών και Εφήβων στην Ελλάδα έγινε τον Ιούνιο του 2019, ενώ του Προγράμματος Εμβολιασμού Ενηλίκων έγινε το Σεπτέμβριο του 2018.
 

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Εμβολιασμό

Τα εμβόλια που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών
χορηγούνται δωρεάν σε όλους τους πολίτες

Αναλυτικά το πρόγραμμα εμβολιασμών για τα παιδιά, τους έφηβους και τους ενήλικες:

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Εμβολιασμό
αρχείο pdf
Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Εμβολιασμό
αρχείο pdf
  1. Βιβλιογραφία:
  2. Υπουργείο Υγείας. Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Παιδιών & Εφήβων 2019. Αθήνα, 25 /6/2019. Αρ. Πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ.48177. https://www.moh.gov.gr /articles / health / dieythynsh - dhmosias-ygieinhs /emboliasmoi/ ethniko- programma- emboliasmwn- epe- paidiwn- kai- efhbwn /6349 -ethniko -programma- emboliasmwn- epe-paidiwn -kai- efhbwn-2 019
  3. Υπουργείο Υγείας. Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών Ενηλίκων 2018-2019. Αθήνα 5/9/18, Αρ Πρωτ. Γ1α/Γ.Π, οικ 66202. http://moh.gov.gr/ articles/health/ dieythynsh-dhmosias-ygieinhs / metadotika-kai- mh-metadotika -noshmata/ethnika-programmata-emboliasmwn/ 5776-ethniko-programma -emboliasmwn-enhlikwn-2018-2019 Accessed June 21, 2019