Ταξίδι & Εμβόλια

Ταξίδι & Εμβόλια

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Εμβολιασμό

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν σε χώρες του εξωτερικού συνιστάται να έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα, όπως αυτό ορίζεται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού της Ελλάδας.

Ανάλογα με τη χώρα προορισμού, συνιστάται επίσης ο προληπτικός εμβολιασμός κατά συγκεκριμένων ενδημικών ασθενειών, ανάλογα πάντα με τον κίνδυνο μετάδοσης, τις συνθήκες και τη διάρκεια της διαμονής, αλλά και την κατάσταση της υγείας του ταξιδιώτη. Συνεπώς, λίγες εβδομάδες πριν το ταξίδι, έστω και λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση, ο ταξιδιώτης συστήνεται να συμβουλεύεται έναν επαγγελματία υγείας ή να απευθύνεται στην αντίστοιχη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Επιπρόσθετα, ορισμένες χώρες του κόσμου επιβάλλουν σε όλους τους ταξιδιώτες να έχουν εμβολιαστεί κατά του κίτρινου πυρετού και κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας υπογραμμίζει ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να γνωρίζουν πως ο προληπτικός εμβολιασμός δεν προσφέρει πλήρη προστασία και για την ασφάλειά τους χρειάζεται να τηρούνται τα κατά περίπτωση γενικά προληπτικά μέτρα π.χ. η αποφυγή δηγμάτων ζώων, τήρηση μέτρων εντομοπροστασίας, υγιεινής κ.ά.

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Εμβολιασμό

Ορισμένες χώρες του κόσμου επιβάλλουν σε όλους τους ταξιδιώτες να έχουν εμβολιαστεί κατά
του κίτρινου πυρετού και κατά του μηνιγγιτιδόκοκκου, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Εμβολιασμό

Διαβάστε περισσότερα για τις συστάσεις προς τους ταξιδιώτες ανά χώρα προορισμού εδώ

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Εμβολιασμό

Ενημερωθείτε για τον εμβολιασμό των ταξιδιωτών ανά νόσημα εδώ

Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Εμβολιασμό

Διαβάστε περισσότερες ταξιδιωτικές οδηγίες ανά νόσημα εδώ